Vraag en antwoord

Stel je vraag

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op of stel je vraag via Facebook.

Hieronder vind je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat je vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

Vragen over contact

Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

Wanneer je binnen onze website of bij deze veelgestelde vragen geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen, een e-mail sturen of bellen met 085 – 047 91 08 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Indien je een klacht hebt over de multivitaminen van Essential Organics en/of de dienstverlening, vul dan hier het contactformulier in of stuur een e-mail. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een inhoudelijke reactie. Als wij je klacht niet kunnen oplossen, kan je jouw klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel.

Hoe kan ik contact opnemen met Essential Organics?

We beantwoorden graag alle vragen die je hebt over onze producten, website, webshop gerelateerde zaken of ons bedrijf. Kun je de informatie die je zoekt niet vinden op onze website of bij deze veelgestelde vragen dan kun je een contactformulier invullen, een e-mail sturen naar [email protected], een Facebookbericht sturen of bellen naar 085 – 047 91 08 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Vragen over groente- en fruitextracten

Waar komen de groente- en fruitextracten in de producten van Essential Organics vandaan?

De groenten en het fruit in de producten van Essential Organics zijn zonder het gebruik van kunstmatige middelen geteeld. Via een ingenieus verwerkingsproces worden de groenten en het fruit tot extracten verkleind en verwerkt in de tabletten.

Wat is de functie van de groente- en fruitextracten eigenlijk?

Essential Organics heeft groente- en fruitextracten toegevoegd aan haar producten. Hierdoor herkent het lichaam de vitaminen en mineralen in de producten snel en neemt deze goed op.

Bij enkele Essential Organics producten is dit niet toegevoegd. In dit geval bevat het product al een plantaardige (natuurlijke) stof. De opname is hierdoor al bevorderd. Het toevoegen van het groente- en fruitextract zou om deze reden overbodig zijn.

Vragen over producten

Kun je te veel krijgen / overdoseren als je ook verrijkte voeding in de supermarkt koopt?

Als je verrijkte voeding in de supermarkt koopt moet je op de volgende vitaminen letten: A, D, E en K. Deze vitaminen zijn in vet oplosbaar en kunnen in geval van belangrijke overdosering niet door het lichaam worden geëlimineerd.

Is de vitamine qua hogere dosering dan ADH niet gevaarlijk?

Voor vitaminen die in vet oplosbaar zijn (vitamine A, D, E en K) is het van belang om niet te hoog te doseren. De meeste vitaminen zijn echter in water op losbaar. Alles wat het lichaam daarvan niet gebruikt wordt door de urinewegen afgevoerd.

Kun je verschillende multivitaminen door elkaar heen gebruiken?

Wij adviseren niet om meerdere producten naast elkaar te gebruiken zonder deskundig advies. Risico bestaat namelijk dat er van de in vet oplosbare vitaminen een teveel ontstaat wat niet wenselijk is.

Wel kun je bijvoorbeeld in de ochtend een Multi Energy capsule gebruiken en in de avond een Multi Vrouw. Kijk hiervoor op de aanbevolen dagdosering op de verpakking of hier op de website.

Waarom zitten de producten in een glazen pot?

De tabletten van Essential Organics zitten in een glazen pot om een aantal redenen:

  1. Donker glas laat geen licht (UV) door.
  2. Glas is neutraal en reageert niet met de tabletten.

De tabletten blijven in glas beter houdbaar, mits goed afgesloten,  omdat glas geen zuurstof, vocht en andere gassen toelaat.

Waar staan de termen RE en TE voor?

Er bestaan in de natuur verschillende vormen vitamine A en E. Om deze vormen met elkaar te kunnen vergelijken heeft men voor vitamine A retinol als basiseenheid genomen en voor vitamine E tocopherol. RE betekent retinol equivalent en TE betekent tocopherol equivalent.

Zijn de producten van Essential Organics gluten- en lactosevrij?

Ja, de producten bevatten géén gist, lactose, mais, tarwe of synthetische hulpstoffen.

Zijn er conserveringsmiddelen gebruikt in de producten van Essential Organics?

Nee, in de producten van Essential Organics zijn geen conserveringsmiddelen gebruikt. Onze enige hulpstof rijst dient als tevens als conserveerstof.

Zit er suiker in de producten van Essential Organics?

In onze capsules zit nooit suiker. Alleen in onze kinderproducten (Vitamine D3 druppels en Vitamine K druppels) zijn wij genoodzaakt vercosine toe te voegen.

Er is namelijk een smaakstof nodig om de smaak van de vitamine te neutraliseren. Vercosine is afkomstig van de suikerbiet. Het liefst hadden wij een andere zoetstof gebruikt, maar helaas brengen zoetstoffen steeds meer negatieve gevolgen met zich mee. Om die reden hebben wij gekozen voor deze natuurlijke suiker van de suikerbiet.

De dagdosering per product valt gelukkig mee. Het gaat om 3 suikerkorrels (vitamine K) en 6 suikerkorrels (vitamine D).

 

Zijn de producten van Essential Organics geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Ja, alle producten van Essential is Organics zijn geschikt voor vegetariërs, behalve de Natuurlijke Visolie. Ook zijn er producten speciaal geschikt voor veganisten zoals Plantaardige Vitamine D3, Biologisch Actief Foliumzuur, Magnesium Citraat en Natuurlijke Vitamine C. Ook onze Vitamine K druppels zijn veganistisch.

Zijn de producten van Essential Organics natuurlijk?

De vitaminen van Essential Organics worden uit verschillende natuurlijke materialen geëxtraheerd en daarna gezuiverd. Hoewel ze een behandeling hebben ondergaan, zijn ze van natuurlijke oorsprong. Wat de mineralen betreft, streven wij naar de meest optimaal opneembare, natuurlijke verbindingen die het beoogde doel, een zo snel en goed mogelijk effect bereiken, het best kunnen garanderen.

Doelstelling van Essential Organics is om zoveel als mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

Vragen over voedingssupplementen

Waar staat RI voor?

RI staat voor Referentie Innames. Dit zijn wettelijk vastgelegde richtwaarden voor een gebalanceerd voedingspatroon. Referentie Innames geven  aan hoeveel energie, voedingsstoffen, vitamines en mineralen een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft, of wat maximaal nog past binnen een gezond voedingspatroon.

RI, Referentie Innames vind je bij de Essential Organics producten terug op de samenstellingstabel. Hier staat in percentages aangegeven hoeveel procent van de referentie inname van de vitamine in het product zit. Deze informatie is vooral informerend bedoeld en niet als leidraad.

Wat is inositol?

Inositol is een vitamine-achtige stof. Het speelt een belangrijke rol bij haargroei, het zenuwstelsel, de bloeddruk en het cholesterolniveau in het lichaam.

Wat is glucosaminesulfaat?

Glucosaminesulfaat is een bouwsteen van kraakbeen en de gewrichtsvloeistof en wordt daarom veel ingezet voor soepele gewrichten.

Wat zijn fytonutriënten?

‘Fytonutriënten’ is een verzamelnaam voor verschillende klassen planteningrediënten. Ze zijn vaak betrokken bij de kleur en smaak van fruit, groenten, planten en zaden.

Wat zijn bioflavonoïden?

(Bio)flavonoïden is een groep fytonutriënten bestaande uit onder andere kleurpigmenten uit groenten en fruit. Men denkt dat veel flavonoïden gezonde cellen en weefsels kunnen beschermen.

Wat is chondroïtinesulfaat?

Chondroïtinesulfaat is een belangrijk onderdeel van onder andere kraakbeen, bot, huid en pezen. Bekend is dat chondroïtine de aanmaak van kraakbeen kan beïnvloeden.

Wat is choline?

Choline is voor het lichaam een semi-essentiele voedingsstof. Choline is nodig voor het maken van lecitine en acetylcholine. Acetylcholine is belangrijk voor de prikkeloverdracht in het zenuwstelsel.

Wat is een vrije radicaal?

Een vrije radicaal is een atoom of molecuul dat een ongebruikelijke bindingsmogelijkheid heeft. Gezien hun grote reactiviteit kunnen radicalen echter in de korte tijd dat ze bestaan kettingreacties induceren en veranderingen aanbrengen. Het ranzig worden van boter en het zuur worden van wijn is bijvoorbeeld te wijten aan de invloed van vrije radicalen.

Wat is een anti-oxidant?

Een anti-oxidant is stof die helpt oxidatie tegen te gaan. Een anti-oxidant is in staat vrije radicalen te neutraliseren. Ze zijn onder andere te vinden in groenten, fruit en noten.

Wat zijn essentiële vetzuren?

Essentiële vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetzuren die door het lichaam niet kunnen worden aangemaakt (bijvoorbeeld omega 3 en omega 6). Daarom moeten ze in de vorm van voeding of als supplement worden ingenomen.

Wat zijn vetten?

Vet is een energiebron voor het lichaam en vormt bouwstenen voor het aanmaken van cholesterol en hormonen. Bij een overschot aan andere energiebronnen in de voeding (eiwitten en suikers) kunnen deze worden omgezet in vet.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten leveren het lichaam energie. Overmatige consumptie van koolhydraten kan leiden tot omzetting in vet.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten, of proteïnen, vormen een belangrijk deel van het voedingspakket. In het maag-darmkanaal worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan verder gebruikt worden als bouwstof of brandstof. Het menselijk lichaam maakt gebruik van alle aminozuren die uit voedsel gehaald kunnen worden. Hiermee worden nieuwe lichaamseigen eiwitten aangemaakt.

Wat zijn enzymen?

Een enzym is een eiwit, dat een bepaalde reactie versnelt, een katalysator. Een enzym maakt een chemische reactie in of buiten een cel mogelijk of versnelt deze zonder daarbij zelf verbruikt te worden. Het lichaam kan zelf enzymen aanmaken.

Wat is een mineraal?

Veel mensen denken in eerste instantie aan gesteenten of metalen zoals die in de natuur voorkomen, maar mineralen in deze vormen zijn niet bruikbaar voor de mens. Ze moeten eerst worden opgenomen door planten en dieren, waarna ze in onze voedselketen terecht kunnen komen. Een aantal mineralen speelt een belangrijke rol in het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld van belang als bouwstof of als onderdeel van stofwisselingreacties (denk bijvoorbeeld aan de omzetting van suikers of de opname van vitaminen).

Wat is een vitamine?

Vitaminen zijn microvoedingsstoffen die de mens nodig heeft om te overleven, maar die we zelf niet of in onvoldoende mate aan kunnen maken. Vitaminen zijn noodzakelijk voor de groei, het herstel na ziekte en het goed blijven functioneren van het lichaam.

Wat zijn voedingsstoffen?

Voedingsstoffen zijn belangrijke ingrediënten of bouwstenen uit onze voeding zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Wat is ADH?

ADH staat voor ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’. De Gezondheidsraad, een adviescollege van de regering, geeft in Nederland per voedingsstof aanbevelingen voor de hoeveelheid die dagelijks nodig is. Deze geven aan wat de hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof aan die gemiddeld in de dagelijkse voeding aanwezig moet zijn om ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen, ook degene die veel nodig heeft, er voldoende van binnenkrijgt. Deze voedingsnormen worden dus aangegeven als ADH, ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden’.

Wat is AAC?

AAC staat voor Aminochelaat Complex. Dit betekent dat de mineraal met een aminozuur gebonden is.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen….

Hieronder vind je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat je vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

Vragen over contact

Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

Wanneer je binnen onze website of bij deze veelgestelde vragen geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen, een e-mail sturen of bellen met 085 – 047 9108 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Indien je een klacht hebt over de multivitaminen van Essential Organics en/of de dienstverlening, vul dan hier het contactformulier in of stuur een e-mail. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een inhoudelijke reactie. Als wij je klacht niet kunnen oplossen, kan je jouw klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel.

Hoe kan ik contact opnemen met Essential Organics?

We beantwoorden graag alle vragen die je hebt over onze producten, website, webshop gerelateerde zaken of ons bedrijf. Kun je de informatie die je zoekt niet vinden op onze website of bij deze veelgestelde vragen dan kun je een contactformulier invullen, een e-mail sturen naar [email protected], een Facebookbericht sturen of bellen naar 0294 – 46 11 01 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Vragen over groente- en fruitextracten

Waar komen de groente- en fruitextracten in de producten van Essential Organics vandaan?

De groenten en het fruit in de producten van Essential Organics zijn zonder het gebruik van kunstmatige middelen geteeld. Via een ingenieus verwerkingsproces worden de groenten en het fruit tot extracten verkleind en verwerkt in de tabletten.

Wat is de functie van de groente- en fruitextracten eigenlijk?

Essential Organics heeft groente- en fruitextracten toegevoegd aan haar producten. Hierdoor herkent het lichaam de vitaminen en mineralen in de producten snel en neemt deze goed op.

Bij enkele Essential Organics producten is dit niet toegevoegd. In dit geval bevat het product al een plantaardige (natuurlijke) stof. De opname is hierdoor al bevorderd. Het toevoegen van het groente- en fruitextract zou om deze reden overbodig zijn.

Vragen over producten

Kun je te veel krijgen / overdoseren als je ook verrijkte voeding in de supermarkt koopt?

Als je verrijkte voeding in de supermarkt koopt moet je op de volgende vitaminen letten: A, D, E en K. Deze vitaminen zijn in vet oplosbaar en kunnen in geval van belangrijke overdosering niet door het lichaam worden geëlimineerd.

Is de vitamine qua hogere dosering dan ADH niet gevaarlijk?

Voor vitaminen die in vet oplosbaar zijn (vitamine A, D, E en K) is het van belang om niet te hoog te doseren. De meeste vitaminen zijn echter in water op losbaar. Alles wat het lichaam daarvan niet gebruikt wordt door de urinewegen afgevoerd.

Kun je verschillende multivitaminen door elkaar heen gebruiken?

Wij adviseren niet om meerdere producten naast elkaar te gebruiken zonder deskundig advies. Risico bestaat namelijk dat er van de in vet oplosbare vitaminen een teveel ontstaat wat niet wenselijk is.

Wel kun je bijvoorbeeld in de ochtend een Multi Energy capsule gebruiken en in de avond een Multi Vrouw. Kijk hiervoor op de aanbevolen dagdosering op de verpakking of hier op de website.

Waarom zitten de producten in een glazen pot?

De tabletten van Essential Organics zitten in een glazen pot om een aantal redenen:

  1. Donker glas laat geen licht (UV) door.
  2. Glas is neutraal en reageert niet met de tabletten.

De tabletten blijven in glas beter houdbaar, mits goed afgesloten,  omdat glas geen zuurstof, vocht en andere gassen toelaat.

Waar staan de termen RE en TE voor?

Er bestaan in de natuur verschillende vormen vitamine A en E. Om deze vormen met elkaar te kunnen vergelijken heeft men voor vitamine A retinol als basiseenheid genomen en voor vitamine E tocopherol. RE betekent retinol equivalent en TE betekent tocopherol equivalent.

Zijn de producten van Essential Organics gluten- en lactosevrij?

Ja, de producten bevatten géén gist, lactose, mais, tarwe of synthetische hulpstoffen.

Zijn er conserveringsmiddelen gebruikt in de producten van Essential Organics?

Nee, in de producten van Essential Organics zijn geen conserveringsmiddelen gebruikt. Onze enige hulpstof rijst dient als tevens als conserveerstof.

Zit er suiker in de producten van Essential Organics?

In onze capsules zit nooit suiker. Alleen in onze kinderproducten (Vitamine D3 druppels en Vitamine K druppels) zijn wij genoodzaakt vercosine toe te voegen.

Er is namelijk een smaakstof nodig om de smaak van de vitamine te neutraliseren. Vercosine is afkomstig van de suikerbiet. Het liefst hadden wij een andere zoetstof gebruikt, maar helaas brengen zoetstoffen steeds meer negatieve gevolgen met zich mee. Om die reden hebben wij gekozen voor deze natuurlijke suiker van de suikerbiet.

De dagdosering per product valt gelukkig mee. Het gaat om 3 suikerkorrels (vitamine K) en 6 suikerkorrels (vitamine D).

 

Zijn de producten van Essential Organics geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Ja, alle producten van Essential is Organics zijn geschikt voor vegetariërs, behalve de Natuurlijke Visolie. Ook zijn er producten speciaal geschikt voor veganisten zoals Plantaardige Vitamine D3, Biologisch Actief Foliumzuur, Magnesium Citraat en Natuurlijke Vitamine C. Ook onze Vitamine K druppels zijn veganistisch.

Zijn de producten van Essential Organics natuurlijk?

De vitaminen van Essential Organics worden uit verschillende natuurlijke materialen geëxtraheerd en daarna gezuiverd. Hoewel ze een behandeling hebben ondergaan, zijn ze van natuurlijke oorsprong. Wat de mineralen betreft, streven wij naar de meest optimaal opneembare, natuurlijke verbindingen die het beoogde doel, een zo snel en goed mogelijk effect bereiken, het best kunnen garanderen.

Doelstelling van Essential Organics is om zoveel als mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

Vragen over voedingssupplementen

Waar staat RI voor?

RI staat voor Referentie Innames. Dit zijn wettelijk vastgelegde richtwaarden voor een gebalanceerd voedingspatroon. Referentie Innames geven  aan hoeveel energie, voedingsstoffen, vitamines en mineralen een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft, of wat maximaal nog past binnen een gezond voedingspatroon.

RI, Referentie Innames vind je bij de Essential Organics producten terug op de samenstellingstabel. Hier staat in percentages aangegeven hoeveel procent van de referentie inname van de vitamine in het product zit. Deze informatie is vooral informerend bedoeld en niet als leidraad.

Wat is inositol?

Inositol is een vitamine-achtige stof. Het speelt een belangrijke rol bij haargroei, het zenuwstelsel, de bloeddruk en het cholesterolniveau in het lichaam.

Wat is glucosaminesulfaat?

Glucosaminesulfaat is een bouwsteen van kraakbeen en de gewrichtsvloeistof en wordt daarom veel ingezet voor soepele gewrichten.

Wat zijn fytonutriënten?

‘Fytonutriënten’ is een verzamelnaam voor verschillende klassen planteningrediënten. Ze zijn vaak betrokken bij de kleur en smaak van fruit, groenten, planten en zaden.

Wat zijn bioflavonoïden?

(Bio)flavonoïden is een groep fytonutriënten bestaande uit onder andere kleurpigmenten uit groenten en fruit. Men denkt dat veel flavonoïden gezonde cellen en weefsels kunnen beschermen.

Wat is chondroïtinesulfaat?

Chondroïtinesulfaat is een belangrijk onderdeel van onder andere kraakbeen, bot, huid en pezen. Bekend is dat chondroïtine de aanmaak van kraakbeen kan beïnvloeden.

Wat is choline?

Choline is voor het lichaam een semi-essentiele voedingsstof. Choline is nodig voor het maken van lecitine en acetylcholine. Acetylcholine is belangrijk voor de prikkeloverdracht in het zenuwstelsel.

Wat is een vrije radicaal?

Een vrije radicaal is een atoom of molecuul dat een ongebruikelijke bindingsmogelijkheid heeft. Gezien hun grote reactiviteit kunnen radicalen echter in de korte tijd dat ze bestaan kettingreacties induceren en veranderingen aanbrengen. Het ranzig worden van boter en het zuur worden van wijn is bijvoorbeeld te wijten aan de invloed van vrije radicalen.

Wat is een anti-oxidant?

Een anti-oxidant is stof die helpt oxidatie tegen te gaan. Een anti-oxidant is in staat vrije radicalen te neutraliseren. Ze zijn onder andere te vinden in groenten, fruit en noten.

Wat zijn essentiële vetzuren?

Essentiële vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetzuren die door het lichaam niet kunnen worden aangemaakt (bijvoorbeeld omega 3 en omega 6). Daarom moeten ze in de vorm van voeding of als supplement worden ingenomen.

Wat zijn vetten?

Vet is een energiebron voor het lichaam en vormt bouwstenen voor het aanmaken van cholesterol en hormonen. Bij een overschot aan andere energiebronnen in de voeding (eiwitten en suikers) kunnen deze worden omgezet in vet.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten leveren het lichaam energie. Overmatige consumptie van koolhydraten kan leiden tot omzetting in vet.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten, of proteïnen, vormen een belangrijk deel van het voedingspakket. In het maag-darmkanaal worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan verder gebruikt worden als bouwstof of brandstof. Het menselijk lichaam maakt gebruik van alle aminozuren die uit voedsel gehaald kunnen worden. Hiermee worden nieuwe lichaamseigen eiwitten aangemaakt.

Wat zijn enzymen?

Een enzym is een eiwit, dat een bepaalde reactie versnelt, een katalysator. Een enzym maakt een chemische reactie in of buiten een cel mogelijk of versnelt deze zonder daarbij zelf verbruikt te worden. Het lichaam kan zelf enzymen aanmaken.

Wat is een mineraal?

Veel mensen denken in eerste instantie aan gesteenten of metalen zoals die in de natuur voorkomen, maar mineralen in deze vormen zijn niet bruikbaar voor de mens. Ze moeten eerst worden opgenomen door planten en dieren, waarna ze in onze voedselketen terecht kunnen komen. Een aantal mineralen speelt een belangrijke rol in het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld van belang als bouwstof of als onderdeel van stofwisselingreacties (denk bijvoorbeeld aan de omzetting van suikers of de opname van vitaminen).

Wat is een vitamine?

Vitaminen zijn microvoedingsstoffen die de mens nodig heeft om te overleven, maar die we zelf niet of in onvoldoende mate aan kunnen maken. Vitaminen zijn noodzakelijk voor de groei, het herstel na ziekte en het goed blijven functioneren van het lichaam.

Wat zijn voedingsstoffen?

Voedingsstoffen zijn belangrijke ingrediënten of bouwstenen uit onze voeding zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Wat is ADH?

ADH staat voor ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’. De Gezondheidsraad, een adviescollege van de regering, geeft in Nederland per voedingsstof aanbevelingen voor de hoeveelheid die dagelijks nodig is. Deze geven aan wat de hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof aan die gemiddeld in de dagelijkse voeding aanwezig moet zijn om ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen, ook degene die veel nodig heeft, er voldoende van binnenkrijgt. Deze voedingsnormen worden dus aangegeven als ADH, ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden’.

Wat is AAC?

AAC staat voor Aminochelaat Complex. Dit betekent dat de mineraal met een aminozuur gebonden is.

Vraag en antwoord

Veelgestelde vragen….

Hieronder vind je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat je vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan je graag te woord.

Vragen over contact

Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

Wanneer je binnen onze website of bij deze veelgestelde vragen geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen, een e-mail sturen of bellen met 085 – 047 91 08 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Indien je een klacht hebt over de multivitaminen van Essential Organics en/of de dienstverlening, vul dan hier het contactformulier in of stuur een e-mail. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een inhoudelijke reactie. Als wij je klacht niet kunnen oplossen, kan je jouw klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel.

Hoe kan ik contact opnemen met Essential Organics?

We beantwoorden graag alle vragen die je hebt over onze producten, website, webshop gerelateerde zaken of ons bedrijf. Kun je de informatie die je zoekt niet vinden op onze website of bij deze veelgestelde vragen dan kun je een contactformulier invullen, een e-mail sturen naar [email protected], een Facebookbericht sturen of bellen naar 085 – 047 9108 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).

Vragen over groente- en fruitextracten

Waar komen de groente- en fruitextracten in de producten van Essential Organics vandaan?

De groenten en het fruit in de producten van Essential Organics zijn zonder het gebruik van kunstmatige middelen geteeld. Via een ingenieus verwerkingsproces worden de groenten en het fruit tot extracten verkleind en verwerkt in de tabletten.

Wat is de functie van de groente- en fruitextracten eigenlijk?

Essential Organics heeft groente- en fruitextracten toegevoegd aan haar producten. Hierdoor herkent het lichaam de vitaminen en mineralen in de producten snel en neemt deze goed op.

Bij enkele Essential Organics producten is dit niet toegevoegd. In dit geval bevat het product al een plantaardige (natuurlijke) stof. De opname is hierdoor al bevorderd. Het toevoegen van het groente- en fruitextract zou om deze reden overbodig zijn.

Vragen over producten

Kun je te veel krijgen / overdoseren als je ook verrijkte voeding in de supermarkt koopt?

Als je verrijkte voeding in de supermarkt koopt moet je op de volgende vitaminen letten: A, D, E en K. Deze vitaminen zijn in vet oplosbaar en kunnen in geval van belangrijke overdosering niet door het lichaam worden geëlimineerd.

Is de vitamine qua hogere dosering dan ADH niet gevaarlijk?

Voor vitaminen die in vet oplosbaar zijn (vitamine A, D, E en K) is het van belang om niet te hoog te doseren. De meeste vitaminen zijn echter in water op losbaar. Alles wat het lichaam daarvan niet gebruikt wordt door de urinewegen afgevoerd.

Kun je verschillende multivitaminen door elkaar heen gebruiken?

Wij adviseren niet om meerdere producten naast elkaar te gebruiken zonder deskundig advies. Risico bestaat namelijk dat er van de in vet oplosbare vitaminen een teveel ontstaat wat niet wenselijk is.

Wel kun je bijvoorbeeld in de ochtend een Multi Energy capsule gebruiken en in de avond een Multi Vrouw. Kijk hiervoor op de aanbevolen dagdosering op de verpakking of hier op de website.

Waarom zitten de producten in een glazen pot?

De tabletten van Essential Organics zitten in een glazen pot om een aantal redenen:

  1. Donker glas laat geen licht (UV) door.
  2. Glas is neutraal en reageert niet met de tabletten.

De tabletten blijven in glas beter houdbaar, mits goed afgesloten,  omdat glas geen zuurstof, vocht en andere gassen toelaat.

Waar staan de termen RE en TE voor?

Er bestaan in de natuur verschillende vormen vitamine A en E. Om deze vormen met elkaar te kunnen vergelijken heeft men voor vitamine A retinol als basiseenheid genomen en voor vitamine E tocopherol. RE betekent retinol equivalent en TE betekent tocopherol equivalent.

Zijn de producten van Essential Organics gluten- en lactosevrij?

Ja, de producten bevatten géén gist, lactose, mais, tarwe of synthetische hulpstoffen.

Zijn er conserveringsmiddelen gebruikt in de producten van Essential Organics?

Nee, in de producten van Essential Organics zijn geen conserveringsmiddelen gebruikt. Onze enige hulpstof rijst dient als tevens als conserveerstof.

Zit er suiker in de producten van Essential Organics?

In onze capsules zit nooit suiker. Alleen in onze kinderproducten (Vitamine D3 druppels en Vitamine K druppels) zijn wij genoodzaakt vercosine toe te voegen.

Er is namelijk een smaakstof nodig om de smaak van de vitamine te neutraliseren. Vercosine is afkomstig van de suikerbiet. Het liefst hadden wij een andere zoetstof gebruikt, maar helaas brengen zoetstoffen steeds meer negatieve gevolgen met zich mee. Om die reden hebben wij gekozen voor deze natuurlijke suiker van de suikerbiet.

De dagdosering per product valt gelukkig mee. Het gaat om 3 suikerkorrels (vitamine K) en 6 suikerkorrels (vitamine D).

 

Zijn de producten van Essential Organics geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Ja, alle producten van Essential is Organics zijn geschikt voor vegetariërs, behalve de Natuurlijke Visolie. Ook zijn er producten speciaal geschikt voor veganisten zoals Plantaardige Vitamine D3, Biologisch Actief Foliumzuur, Magnesium Citraat en Natuurlijke Vitamine C. Ook onze Vitamine K druppels zijn veganistisch.

Zijn de producten van Essential Organics natuurlijk?

De vitaminen van Essential Organics worden uit verschillende natuurlijke materialen geëxtraheerd en daarna gezuiverd. Hoewel ze een behandeling hebben ondergaan, zijn ze van natuurlijke oorsprong. Wat de mineralen betreft, streven wij naar de meest optimaal opneembare, natuurlijke verbindingen die het beoogde doel, een zo snel en goed mogelijk effect bereiken, het best kunnen garanderen.

Doelstelling van Essential Organics is om zoveel als mogelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken.

Vragen over voedingssupplementen

Waar staat RI voor?

RI staat voor Referentie Innames. Dit zijn wettelijk vastgelegde richtwaarden voor een gebalanceerd voedingspatroon. Referentie Innames geven  aan hoeveel energie, voedingsstoffen, vitamines en mineralen een gemiddelde volwassene per dag nodig heeft, of wat maximaal nog past binnen een gezond voedingspatroon.

RI, Referentie Innames vind je bij de Essential Organics producten terug op de samenstellingstabel. Hier staat in percentages aangegeven hoeveel procent van de referentie inname van de vitamine in het product zit. Deze informatie is vooral informerend bedoeld en niet als leidraad.

Wat is inositol?

Inositol is een vitamine-achtige stof. Het speelt een belangrijke rol bij haargroei, het zenuwstelsel, de bloeddruk en het cholesterolniveau in het lichaam.

Wat is glucosaminesulfaat?

Glucosaminesulfaat is een bouwsteen van kraakbeen en de gewrichtsvloeistof en wordt daarom veel ingezet voor soepele gewrichten.

Wat zijn fytonutriënten?

‘Fytonutriënten’ is een verzamelnaam voor verschillende klassen planteningrediënten. Ze zijn vaak betrokken bij de kleur en smaak van fruit, groenten, planten en zaden.

Wat zijn bioflavonoïden?

(Bio)flavonoïden is een groep fytonutriënten bestaande uit onder andere kleurpigmenten uit groenten en fruit. Men denkt dat veel flavonoïden gezonde cellen en weefsels kunnen beschermen.

Wat is chondroïtinesulfaat?

Chondroïtinesulfaat is een belangrijk onderdeel van onder andere kraakbeen, bot, huid en pezen. Bekend is dat chondroïtine de aanmaak van kraakbeen kan beïnvloeden.

Wat is choline?

Choline is voor het lichaam een semi-essentiele voedingsstof. Choline is nodig voor het maken van lecitine en acetylcholine. Acetylcholine is belangrijk voor de prikkeloverdracht in het zenuwstelsel.

Wat is een vrije radicaal?

Een vrije radicaal is een atoom of molecuul dat een ongebruikelijke bindingsmogelijkheid heeft. Gezien hun grote reactiviteit kunnen radicalen echter in de korte tijd dat ze bestaan kettingreacties induceren en veranderingen aanbrengen. Het ranzig worden van boter en het zuur worden van wijn is bijvoorbeeld te wijten aan de invloed van vrije radicalen.

Wat is een anti-oxidant?

Een anti-oxidant is stof die helpt oxidatie tegen te gaan. Een anti-oxidant is in staat vrije radicalen te neutraliseren. Ze zijn onder andere te vinden in groenten, fruit en noten.

Wat zijn essentiële vetzuren?

Essentiële vetzuren zijn meervoudige onverzadigde vetzuren die door het lichaam niet kunnen worden aangemaakt (bijvoorbeeld omega 3 en omega 6). Daarom moeten ze in de vorm van voeding of als supplement worden ingenomen.

Wat zijn vetten?

Vet is een energiebron voor het lichaam en vormt bouwstenen voor het aanmaken van cholesterol en hormonen. Bij een overschot aan andere energiebronnen in de voeding (eiwitten en suikers) kunnen deze worden omgezet in vet.

Wat zijn koolhydraten?

Koolhydraten leveren het lichaam energie. Overmatige consumptie van koolhydraten kan leiden tot omzetting in vet.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten.

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten, of proteïnen, vormen een belangrijk deel van het voedingspakket. In het maag-darmkanaal worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan verder gebruikt worden als bouwstof of brandstof. Het menselijk lichaam maakt gebruik van alle aminozuren die uit voedsel gehaald kunnen worden. Hiermee worden nieuwe lichaamseigen eiwitten aangemaakt.

Wat zijn enzymen?

Een enzym is een eiwit, dat een bepaalde reactie versnelt, een katalysator. Een enzym maakt een chemische reactie in of buiten een cel mogelijk of versnelt deze zonder daarbij zelf verbruikt te worden. Het lichaam kan zelf enzymen aanmaken.

Wat is een mineraal?

Veel mensen denken in eerste instantie aan gesteenten of metalen zoals die in de natuur voorkomen, maar mineralen in deze vormen zijn niet bruikbaar voor de mens. Ze moeten eerst worden opgenomen door planten en dieren, waarna ze in onze voedselketen terecht kunnen komen. Een aantal mineralen speelt een belangrijke rol in het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld van belang als bouwstof of als onderdeel van stofwisselingreacties (denk bijvoorbeeld aan de omzetting van suikers of de opname van vitaminen).

Wat is een vitamine?

Vitaminen zijn microvoedingsstoffen die de mens nodig heeft om te overleven, maar die we zelf niet of in onvoldoende mate aan kunnen maken. Vitaminen zijn noodzakelijk voor de groei, het herstel na ziekte en het goed blijven functioneren van het lichaam.

Wat zijn voedingsstoffen?

Voedingsstoffen zijn belangrijke ingrediënten of bouwstenen uit onze voeding zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Wat is ADH?

ADH staat voor ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid’. De Gezondheidsraad, een adviescollege van de regering, geeft in Nederland per voedingsstof aanbevelingen voor de hoeveelheid die dagelijks nodig is. Deze geven aan wat de hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof aan die gemiddeld in de dagelijkse voeding aanwezig moet zijn om ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen, ook degene die veel nodig heeft, er voldoende van binnenkrijgt. Deze voedingsnormen worden dus aangegeven als ADH, ‘Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden’.

Wat is AAC?

AAC staat voor Aminochelaat Complex. Dit betekent dat de mineraal met een aminozuur gebonden is.