Laura’s Eetdagboek

Ben je op zoek gezonde eet inspiratie? Lees in Laura haar eetdagboek hoe zij zorgt voor een gezond, maar gevarieerd eetpatroon.

Vaak denken mensen dat het hanteren van een gezond eetpatroon, waar alle vitaminen en mineralen inzitten die je nodig hebt, neerkomt op saaie en eenzijdige maaltijden. Regelmatig nodigen wij een foodie uit om zijn of haar gezonde eetdagboek te delen. Op deze manier willen wij graag laten zien dat een gezond eetpatroon kan bestaan uit afwisselende maaltijden en dat er eindeloos kan worden gecombineerd met verschillende ingrediënten. Het vorige eetdagboek was van de 25-jarige Laura. Vandaag lees je meer over het voedingspatroon van Sanne.

Onderstaand eetdagboek is bijgehouden door Sanne (34) die in Rotterdam woont. Ze werkt fulltime en in het weekend geniet zij graag van een drankje op het terras met haar vriendinnen. Sanne is vrijgezel en kookt dus vaak alleen voor zichzelf. Dit weerhoudt haar echter niet van het maken van lekkere en gezonde maaltijden. ”Ik vind het juist een uitdaging om ook alleen voor mijzelf iets lekkers op tafel te zetten, ondanks het feit dat het koken voor één persoon soms best lastig en duur kan zijn.”

Maandag

Ik begin mijn week graag goed voorbereid als het op mijn voeding aankomt. Op zondag ‘prep’ ik vaak al het een en ander voor de komende werkweek. Op maandag kan ik hier dan echt van genieten. ’s Ochtends neem ik een shake mee in de auto naar mijn werk. Deze shake maak ik vaak van groente en fruit die over zijn van een andere maaltijd, waardoor ik elke keer weer een andere shake heb. Ik voeg er ook altijd mijn Multi Vrouw supplement van Essential Organics aan toe. Deze kun je namelijk gewoon open maken. Tussen de middag eet ik wat de pot schaft op mijn werk. De lunch wordt georganiseerd en bestaat uit verschillende broodjes en salades. Ik kies vaak voor een salade met daarbij een broodje en een glas water. Als tussendoortje eet ik nog twee crackers met kipfilet. ’s Avonds warm ik de Thaise groene curry op die ik op zondag al gemaakt heb. Ik maakte mijn curry met kip, taugé en paksoi. Ik had ook nog wat mangostukjes over dus deze heb ik er ook aan toegevoegd, wat de curry een frisse smaak geeft.

Dinsdag

Dinsdag heb ik veel afspraken buiten de deur waardoor ik veel onderweg ben. Ik begin mijn dag weer met een shake. Tussendoor eet ik een appel en ’s middags een banaan. Als lunch eet ik twee boterhammen met kaas en rucola. Ik eet vaak 30+ kaas. Die is wat minder vet, maar wel lekker. Op elke afspraak krijg ik koffie of thee aangeboden. Onderweg naar huis rijd ik langs de supermarkt om inkopen te doen voor het avondeten. Ik koop falafel, feta en spinazie. Thuis voeg ik hier nog linzen en cherrytomaatjes aan toe en de salade is compleet. Erg lekker!

Woensdag

Vandaag ontbijt ik met drie beschuitjes met geitenkaas. Een kleine shake neem ik mee naar mijn werk als tussendoortje. Tijdens de lunch kies ik voor verse groentesoep met daarbij een bruine boterham. ’s Avonds eet ik de rest van de falafel op een pitabroodje. Falafel is vaak alleen voor twee personen verkrijgbaar in de supermarkt, waardoor ik altijd overhoud. Door het nu te eten op een broodje smaakt het toch net weer anders. Op het broodje doe ik ook cherrytomaatjes en een beetje spinazie. Na mijn spinning les op woensdagavond heb ik vaak nog trek en eet ik daarom een bakje magere yoghurt met fruit.

Eetdagboek

Donderdag

Op donderdag ontbijt ik met yoghurt, muesli en fruit. Ik werk in de ochtend thuis dus dan heb ik meer tijd om mijn ontbijt klaar te maken. Bij mijn ontbijt drink ik thee. Als ik thuis werk ben ik sneller geneigd om tussendoor iets te eten. Ik probeer het slechte snacken dan te voorkomen door een banaan te eten die goed vult. Tussen de middag maak ik een simpele tomatensoep klaar. Hier eet ik een boterham bij. ’s Middags stap ik op de fiets naar werk voor een afspraak. Ik ben die avond pas laat thuis en warm het tomatensoepje op. Ik eet er wederom een boterham bij en maak er ook nog een vullende salade bij met kip, cashewnoten en sinaasappel. ’s Avond eet ik als snack nog wat nootjes.

Vrijdag

Vrijdag is altijd een beetje een drukke dag; het weekend staat voor de deur. Ik ontbijt weer met een shake in de auto. Mijn lunch eet ik vandaag bij mijn computer op werk, in plaats van in de kantine. Wel geniet ik alsnog van de lekkere makreelsandwich afkomstig uit de kantine. Op het einde van de werkdag is het tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Ik drink een rode wijn en het lukt mij niet om de lekkere kaas van de borrelplank te weerstaan, maar ach, met mate mag het. ’s Avonds eet ik door in een restaurant een lekker biefstukje met aardappeltjes.

Zaterdag

Zaterdag is sportdag, yes! Ik houd ervan om lekker hard te lopen in het Kralingse Bos. Ik doe dit vroeg in de ochtend zodat ik de rest van de dag nog voldoende tijd heb voor andere leuke dingen. Voor het hardlopen eet ik een banaan en drink ik een koffie om op te starten. Na het sporten kook ik twee eitjes en eet ik deze op een geroosterde boterham. Ik lunch samen met een vriendin in de zon op het terras. Ik neem een avocado toast en drink daarbij Spa Rood met citroen. ’s Avonds duik ik de keuken in met mijn moeder. Dit doen we een keer in de drie weken. We maken paprikasoep als voorgerecht en een auberginetoren met zoete aardappelpatat als hoofdgerecht. Ik neem een thee met een stuk pure chocolade als dessert. Het auberginetorentje is een vegetarisch gerecht met tomaat, aubergine en mozzarella. Je kunt hier overigens ook pesto aan toevoegen. De zoete aardappel patat winnen het voor mij van de ‘normale’ patat uit de frituur. Het is even werk om alle zoete aardappels te snijden, maar dan heb je ook wat.

Zondag

Ik slaap uit tot ongeveer tien uur en ontbijt met yoghurt, muesli, fruit, een kopje thee en Netflix, niet verkeerd hè? Zondagochtend is voor mij het ontspanmoment van de week. ’s Middags maak ik alvast wat eten klaar voor de werkdagen van de komende week. Ik maak notenpasta die ik natuurlijk moet voorproeven. ’s Middags eet ik daarom twee boterhammen met notenpasta. Ik heb laat geluncht dus vind het lekker om wat later te eten. Voor het avondeten rijd ik naar de supermarkt samen met een vriendin. We maken vanavond spaghetti van courgette, oftewel courgetti. Samen met avocado, kaas en zalm is dit erg lekker.

Vind jij het ook leuk om jouw eigen eetpatroon eens terug te zien op de website? Laat dit ons dan weten via een privébericht op Facebook of via WhatsApp, 06 20 59 48 32.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.